Video Aspect Ratio: 9:4

Growing giants with Gerjan

De (pas) 23-jarige Gerjan Puttenstein uit Wezep kweekt pompoenen. Dan hebben we het niet over zomaar pompoenen. Nee, Gerjan kweekt grote pompoenen. Reuzenpompoenen! Pompoenen in de categorie die enkel met een shovel te vervoeren zijn. Ze wegen namelijk wel 600 kg!  De interesse in het kweken was bij Gerjan al op zeer jonge leeftijd gewekt. Daarom ging hij Plantenwetenschappen studeren in Wageningen. Zijn hobby is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heuse business met als gevolg de lancering van zijn website.


Dit jaar hoopt Gerjan een pompoen van wel 700 kg te kunnen kweken! 

Guess & win

54+

verschillende soorten sier- en eetbare pompoenen

1,5 ha

de oppervlakte van Gerjan’s land

25.000+ 

het aantal pompoenen dat Gerjan per jaar kweekt

NK Zwaarste Pompoen en Groenten

Op zaterdag 28 september 2024 wordt het Nederlands Kampioenschap Zwaarste Pompoenen en Groenten gehouden te Hasselt in Nederland.  


Ook dit jaar doet Gerjan weer mee met zijn reuzen. Met zijn ervaringen van voorgaande jaren in het achterhoofd, heeft Gerjan zijn strategie wederom aangescherpt. Hij zal dit jaar drie potentiële winnaars kweken, een in zijn kas en twee op open veld. Een echte legend wedt uiteraard nooit op één paard!

Track record

2018 - 510 kg

2020 - 603,5 kg

2021 - 635,5 kg

2022 - 526 kg

2023 - Oeps, de pompoen heeft het niet gered tot de weegschaal!

Over Pompoenerie Wezep

Met ruim vijftig verschillende soorten sier- en eetbare pompoenen is Pompoenerie Wezep hét verkooppunt van pompoenen. Van gigantische reuzenpompoenen tot smakelijke eetbare pompoenen, inclusief recepten. Voor ieder wat wils! 


Pompoenerie Wezep heeft ook een paar speciale soorten, die ze zelf gekruist hebben. Het is dus nog een verrassing wat hier uit gaat komen, maar één ding is zeker: deze unieke pompoenen zijn enkel en alleen bij hen verkrijgbaar! 


Giant pumpkins recap 2023

Guess & win

Er zijn drie prijzen te winnen:

1. Een tunnel kweekkas, een AutoPot Easy2Grow-systeem met 12 potten, 5 liter Alga OF Terra Grow, 5 liter Alga OF Terra Bloom en vier 1-liter additieven naar keuze.

2. Een Plagronized zitzak, 5 liter Alga OF Terra Grow, 5 liter Alga OF Terra Bloom en vier 1-liter additieven naar keuze.

3. Een Top Grow Box naar keuze.


Raadpleeg de algemene voorwaarden voor een volledige toelichting en de details van elke prijs.

28-09-2024

GRATIS entree

10:00 uur - 17:00 uur

 Natuurboerderij Hogeboom, Hasselt